[Afisz teatralny. Incipit] Viertes Abonnement. No. 12. Heute Sonntag, den 11. Januar 1818. Zum Erstenmale: Johann, Herzog von Finnland. Ein Schauspiel in 5 Aufzügen, nach dem Gedichte mit den nöthigen theatralischen Anderungen von Johanna v. Weißenthurn. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1818)
Afisz przedstawienia "Johann, Herzog von Finnland. Ein Schauspiel in 5 Aufzügen, nach dem Gedichte mit den nöthigen theatralischen Anderungen" Johanny von Weissenthurn Franul.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Franul, Johanna von Weissenthurn -- (1773-1845).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w