Planowanie przestrzenne w kryzysach humanitarnych / Piotr Sasin. - Sasin, Piotr (urbanizacja)
Co to jest kompleksowy kryzys humanitarny?, obozy dla uchodźców - tymczasowe schronienie czy trwałe osiedla, rodzaje schronień - wady i zalety, prawo do schronienia, ziemi i mienia, a kryzysy humanitarne, wpływ kryzysów humanitarnych na rozwój miast.