Planowanie przestrzenne w kryzysach humanitarnych - Sasin, Piotr (urbanizacja). (2012)
Co to jest kompleksowy kryzys humanitarny?, obozy dla uchodźców - tymczasowe schronienie czy trwałe osiedla, rodzaje schronień - wady i zalety, prawo do schronienia, ziemi i mienia, a kryzysy humanitarne, wpływ kryzysów humanitarnych na rozwój miast.
Tytuł nagłówkowy.
Zawiera ilustracje.
Bibliografia na stronie 261.