[Afisz teatralny. Incipit] Madame Sans-Gêne (Księżna Gdańska) Komedia w trzech aktach z prologiem Victorina Sardou przekład Kazimierza Ehrenberga ... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o przedstawieniu 15.04.1947 r. Teatr Aktorów Województwa Gdańskiego sala Domu Marynarki Wojennej w Gdyni Skwer Kościuszki 12. Wystąpili m. in.: Tadeusz Gwiazdowski, Helena Hałacińska, Wacław Zastrzeżyński, Danuta Wiłowicz, Ryszard Szerzeniewski. Reżyseria Wacław Zastrzeżyński, oprawa sceniczna Adam Haupt.