Brama Wyżynna i zespół Przedbramia od strony zachodniej Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia Bramę Wyżynną i Katownię, ujęcie od zachodniej strony Wałów Jagiellońskich, 1987 r.