Ex Libris Dr. Siegfried Dick : Videre, Tacere, Facere / Herbert Ott. - Ott, Herbert (1915-1987) (1973)
Uśmiechnięty mężczyzna z otwartą książką w rekach obok niego wisi maska teatralna, w tle zarysy postaci śmierci i półnagiej kobiety, przed nim stos książek z napisami na grzbietach: Videre, Tacere, Facere. Napis: Ex Libris Dr. Siegfried Dick. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.