[Elewacje ruin kamienic w Gdańsku w roku 1945] - Kilarski, Maciej (1922-2003). (Gdańsk, 1945)
Przedstawia fragment pierzei kamienic w Gdańsku, na attyce jednej z nich widnieje herb Gdańska.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Pod kompozycją, ołówkiem, po prawej data: 8.IX.1945, po lewej - podpis artysty: MK.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- źródła