Ayckes Gaststätte. (Danzig : Ottomar Steinbach, 1938)
Karta pocztowa przedstawiająca widok wnętrza restauracji Ayckes.
U dołu widnieją personalia właściciela restauracji: Aleksander Czech i adres restauracji: Hundegasse 11 (dzisiejsza ulica Ogarna), a powyżej nieczytelne nazwisko autora grafiki.
Keywords: 1901-2000; 1918-1939; Restauracje; Wolne Miasto Gdańsk (1920-1939); Pocztówka