Ex Libris Leona Chróścickiego / Rom. - Romała, Marian (1912-1984) ([wydawca nieznany], 1952)
Przedstawia talerz i wazę chińską, u gry na wstędze napis: Ex Libris, u dołu: Leona Chróścickiego. Sygnatura autora w obrębie kompozycji.