Ex Libris Jan Pavek - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Pavek, Jan. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Na tle profilu twarzy kobiety głowa pawia, napis wzdłuż krawędzi: Ex Libris Jan Pavek. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.