Ex Libris V. Bujárek / JAŠ. - Svengsbír, Jiŕí (1921-1983) ([wydawca nieznany], 1967)
Mężczyzna siedzący przy stole i rysujący coś na kartce, obok stołu kartka papieru z napisem: Ex Libris V. Bujárek. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.