[Afisz teatralny] Śluby panieńskie : komedia w 5 aktach, wierszem Aleksandra Fredry - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1951)
Afisz teatralny informujący o premierze. Teatr Dramatyczny w Gdyni, Plac Grunwaldzki 1. Inscenizacja i reżyseria: Wiktor Biegański, dekoracje: Marian Kołodziej, kierownictwo literackie: Malwina Szczepkowska.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.