[Wesołego Alleluja] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia cześciowo rozbitą pisankę, z której wyglądają dziewczynka i kurczaczek. Przed pisanką napis w prostokątnym obramowaniu: Wesołego Alleluja.
Tytuł na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania dzieła według działalności autora.
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.