[Wypadek drogowy] - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1978)
Przedstawia wypadek drogowy na Aleji Zwycięstwa w Gdyni spowodowany przez pijanego kierowcę fiata 125 p, który staranował 5 samochodów, 10 maja 1978 roku.
Tytuł według przedstawienia i opisu na rewersie.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdynia; Wypadki drogowe -- fotografie; Gdynia (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Fotografia prasowa