[Kontrola w ruchu drogowym] / fotografia E. Pawłowski. - Pawłowski, Eugeniusz (1939- ). (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia milicjanta drogówki kontrolującego kierowcę na ulicy Uczniowskiej w Gdańsku, 1979 r.