Ex-libris Bruno Mellin / Mathilde Ade. - Ade, Mathilde (1877-1953) (1945)
Przez otwarte drzwi widok na wnętrze pokoju, w którym przy stole siedzi mężczyzna i czyta gazetę, napis: Ex-libris Bruno Mellin.