Exlibris eugenijus ignatavičius - Švažas, Algimantas (1933-2003).; Ignatavičius, Eugenijus (1935- ). (Vilnius, 1966)
Przedstawia słońce i nagą kobietę pędzącą na schematycznie narysowanym koniu. U dołu napis: exlibris eugenijus ignatavičius.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut., miejscem wyd. i datą.
Keywords: Ekslibrisy -- Litwa -- 1945-1990.