Ex Libris Maciej Putowski / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1964)
Przedstawia postać w welonie i powłóczystych szatach. U góry napis: Ex Libris Maciej Putowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.