Gdański Targ Napieralski. - Napieralski, Walter (1929-1978) (1957)
Przedstawia Halę Targową w Gdańsku, bryłę kościoła św. Mikołaja i Basztę Jacek. U dołu tłum przechodniów pod parasolami. W tle wieża Kościoła Mariackiego. Widok w lustrzanym odbiciu.