Gdański Targ - Napieralski, Walter (1929-1978). ([Gdańsk], 1957)
Przedstawia Halę Targową w Gdańsku, bryłę kościoła św. Mikołaja i Basztę Jacek. U dołu tłum przechodniów pod parasolami. W tle wieża Kościoła Mariackiego. Widok w lustrzanym odbiciu.
Tyt., sygn. aut. i data dopisane ołówkiem ręką aut. pod kompoz.: Gdański Targ (linoryt) Napieralski 57. Miejsce wyd. wg działalności aut.