Ex Libris Wyspa Skarbów GAK Gdańsk / Arpad Šalamon. - Šalamon, Arpad (1930- ). (2016)
Przedstawia Fontannę Neptuna w Gdańsku, napis: Ex Libris Wyspa Skarbów GAK Gdańsk. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.