Silva rerum : teksty z lat 1947-1969 - Grydzewski, Mieczysław (1894-1970).; Wójcik, Jerzy B.; Wydawnictwo Naukowe "Silva Rerum". (Gorzów Wlkp. : Silva Rerum, 1994)
Felietony drukowane na łamach czasopisma "Wiadomości".
Keywords: Grydzewski, Mieczysław -- (1894-1970) -- notatki, szkice; Wiadomości Literackie (czasopismo ; Polska ; 1924-1939) -- rubryki prasowe; Literatura -- miscellanea; Literatura polska -- miscellanea; Felietony polskie -- 1945-1970.