Sławomir Mrożek - Vatzlav - Walicki, Zdzisław (1940-2008).; Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1982)
Plakat premiery, która odbyła się 13 czerwca 1982 r. Plakat przedstawia kaktusa na białym tle z wbitą w niego flagą w zielono-niebiesko-żółtych barwach.
Nazwisko autora w prawym dolnym rogu.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- plakaty; Plakaty -- 1945-1990.