Drobiazgi. T. 2 - Orzeszkowa, Eliza (1841-1910).; Krzyżanowski, Julian (1892-1976). (Warszawa : Spółdzielnia Wydawnicza Książka i Wiedza, 1952)
Zawiera m. in. nowele, szkice, utwory dramatyczne.
Nota bibliogr. s. 491-[493].
Keywords: Niemna, Dolina -- obyczaje i zwyczaje; Dramat polski -- 1870-1914.; Nowele polskie -- 1870-1914.