Sprawiedliwość Przymierza / Marc Ouellet ; tł. Lucjan Balter. - Ouellet, Marc (1944- )
1. Dostojność i braki ludzkiej sprawiedliwości. - najdoskonalsza z cnót? - niedostateczność ludzkiej sprawiedliwości. 2. Sprawiedliwość i Odkupienie w Biblii. - biblijne pojęcie sprawiedliwości. - "...godzi się nam wypełnić wszystko, co sprawiedliwe" (Mt 3,15). 3. Sprawiedliwość Przymierza a chrześcijańskie posłannictwo. - sprawiedliwość a miłosierdzie. - sprawiedliwość Przymierza czyli walka o godność osoby.