Agricola [EBSCO Publishing].
Opracowana przez Narodową Bibliotekę Rolniczą USA (NAL) baza jest źródłem informacji bibliograficznych. Zawiera prawie 5 milionów cytowań artykułów z czasopism, monografii, patentów, materiałów audio-wizualnych, raportów z zakresu wszystkich dziedzin rolnictwa oraz dyscyplin pokrewnych: botaniki, zoologii, leśnictwa, entomologii, zasobów wodnych, ekonomiki rolnej, marketingu rolniczego, gospodarki żywnościowej. Obejmuje archiwum od 1979.