Agricola - National Agricultural Library; EBSCO Publishing ([Ipswich, MA] : EBSCO Publishing.)
Opracowana przez Narodową Bibliotekę Rolniczą USA (NAL) baza jest źródłem informacji bibliograficznych. Zawiera prawie 5 milionów cytowań artykułów z czasopism, monografii, patentów, materiałów audio-wizualnych, raportów z zakresu wszystkich dziedzin rolnictwa oraz dyscyplin pokrewnych: botaniki, zoologii, leśnictwa, entomologii, zasobów wodnych, ekonomiki rolnej, marketingu rolniczego, gospodarki żywnościowej. Obejmuje archiwum od 1979.
Tyt. z ekranu informacyjnego bazy.
Opis na podstawie: Paźdz. 2004 (przeglądane 22 lutego 2012).
Tryb dostępu: Internet.
Baza wielojęzyczna.
Keywords: Rolnictwo -- bazy danych; Nauki biologiczne -- bazy danych; Wydawnictwa elektroniczne