Exlibris Cynologicis Herbert Hirschfelder - Huffert, Hermann (1904-1995).; Hirschfelder, Herbert (1980)
Pies stojący w budzie utworzonej z książek, z boku tarcza herbowa z jeleniem i gałązka opleciona wstęgą z napisem: Exlibris Cynologicis, u dołu napis: Herbert Hirschfelder. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1970-2000.