Danzig - Dr. Trenkler & Co. (Leipzig : Dr. Trenkler Co., 1902)
Widok ogólny Podwala Grodzkiego, Dworca Głównego i ul. Hucisko, ok. 1900 r.
Data wg. nr serii na awersie: 19 804 oraz : P. Popiński, R. Hirsch, Dawny Gdańsk na pocztówkach wydawnictwa Trenkler, Gdańsk 2002.
Fot. Gd.