Ex Libris Dagmar Nováček : Sub Specie Aeternitatis / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1938)
Przedstawia wioskę u podnóża gór. U góry dewiza: Sub Specie Aeternitatis, u dołu napis: Ex Libris Dagmar Nováček, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.