Gdansk Library Marine Issues 1596 1996 Ex Libris E. - Williama, Elita (1993)
W owal z zaznaczonymi stronami świata wpisany okrąg, w którym przestawiono statek - kogę na wzburzonych falach, w otoku koła napis: Many Thousand Miles Behind Us - Many Thousand Miles Before ... . W obramowaniu owalu napis: Gdansk Library Marine Issues 1596 1996 Ex Libris. Na chorągiewce na maszcie sygn. aut.