Doświadczenia mistyczne Maryi - Misiurek, Jerzy Jan (1936-2021). (2002)
1. W kręgu duchowości Starego Przymierza. - nurty starotestamentalnej duchowości. - przejawy starostamentalnej mistyki. 2. Wybrana przez Boga. 3. Z Bogiem ściśle zjednoczona.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Die mystische Erfahrungen Marias.
Streszczenie w języku niemieckim.