Rybak II / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1949)
Przedstawia rybaka w ujęciu 3/4 w kapoku i czapce, trzymającego na ramieniu dwie ryby, stojącego na tle morza z łodziami.