Szef państwa i rządu A. R. Syryjskiej Nuredin Atassi - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1969)
Przedstawia wizytę Nureddina al-Atassiego szefa rządu Syrii w Gdańsku 18 listopada 1969 roku. Oficjalne powitanie na lotnisku w Rębiechowie oraz wizytę na Długim Targu.
Tytuł na rewersie.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Wizyty oficjalne -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk