Ex - Libris Przypkowskich Jędrzejów Muzeum Państwowe MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1940)
Przedstawia Twardowskiego z kogutem na księżycu. Napis: Ex - Libris Przypkowskich Jędrzejów. W prawym dolnym rogu herb szlachecki Radwan. Pod wyobrażeniem ryty napis: Muzeum Państwowe. Sygn. aut. w obrębie kompoz.