Ex - Libris Przypkowskich Jędrzejów Muzeum Państwowe - Mrożewski, Stefan (1894-1975).; Muzeum im. Przypkowskich (Jędrzejów). ([S. l., 1940)
Przedstawia Twardowskiego z kogutem na księżycu. Napis: Ex - Libris Przypkowskich Jędrzejów. W prawym dolnym rogu herb szlachecki Radwan. Pod wyobrażeniem ryty napis: Muzeum Państwowe. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Do ekslibrisu wyk. w 1940 r. po przekazaniu zbiorów na rzecz skarbu państwa i utworzeniu Muzeum Państwowego dodano napis: Muzeum Państwowe.
Data wyk. wg podanej bibliogr.
Strona, dostęp 13.06.2016
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 20 w