[Afisz teatralny. Incipit] Viertes Abonnement. No. 13. Theater in Danzig. Heute Montag, den 23. Februar 1824. Aschenbrödel. Große Oper in 3 Aufzügen nach dem Französischen des Etienne. Die Musik ist von Nicolo de Malte. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1824)
Afisz przedstawienia "Aschenbrödel. Große Oper in 3 Aufzügen" według Charlesa Guillaume`a Etienne, z muzyką Nicolo Isouarda.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Isouard, Nicolò -- (1775?-1818).; Étienne, Charles-Guillaume -- (1777-1845).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w