Ex Musicis M. R. / J. B. - Battermann, Johannes (1909-1999) ([wydawca nieznany], 1967)
Mężczyzna i kobieta siedzący przy stole naprzeciwko siebie, napis u góy: Ex Musicis, u dołu: M. R. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.