Ex Musicis M. R. - Battermann, Johannes (1909-1999).; Rhebergen, Myra (1913-1993). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1967)
Mężczyzna i kobieta siedzący przy stole naprzeciwko siebie, napis u góy: Ex Musicis, u dołu: M. R. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem inicjały artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Holandia -- 1945-1970.