Gruss aus Mirchau : Grosser Stein am Steinsee Phot. Bruno Rieband. - Rieband, Bruno (Phot. u. Verlag Bruno Rieband, 1898)
Na pierwszym planie głaz narzutowy nad jeziorem Kamiennym. Po obu stronach głazu dwaj stojący mężczyźni. Po lewej stronie widoczny fragment jeziora.