Ex Libris Włodzimierza Goriszowskiego / eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1964)
U góry otwarta książka, niżej trzy kobiety wznoszące do góry ręce, wzdłuż krawędzi bocznych i dolnej napis: Ex Libris Włodzimierza Goriszowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.