[Złota Brama w Gdańsku] - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (Gdynia, 1960)
Przedstawia Złotą Bramę po odbudowie ze zniszczeń wojennych, widok od strony Katowni, około 1960 r.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Odbudowa (urbanistyka); Złota Brama (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)