Jan Bułhak : Wilno i Wileńszczyzna w obrazach fotograficznych Jana Bułhaka = Wilno and the Wilno region in the photographic images of Jan Bułhak / autorzy tekstów = authors Mariola Balińska, Maciej Szymanowicz ; redakcja = editor Małgorzata Taraszkiewicz-Zwolicka ; tłumaczenie = translation Marta Skibińska. - Bułhak, Jan (1876-1950) (Muzeum Narodowe, 2018)
Książka stanowi katalog zbiorów z kolekcji Fotografie Kresowe Muzeum Narodowego w Gdańsku.