Ex Graficis Rethy Istvan / A. - Acket, Désiré (1905-1987) (1952)
Przedstawia leżącą nagą kobietę z ptakiem w jednej ręce i książką w drugiej. Naps na szarfie: Ex Graficis, u dołu: Rethy Istvan. Sygn. aut. w obrębie kompoz.