Ex Graficis Rethy Istvan - Acket, Désiré (1905-1987).; Rèthy, István (1909-1988). ([S. l., 1952)
Przedstawia leżącą nagą kobietę z ptakiem w jednej ręce i książką w drugiej. Naps na szarfie: Ex Graficis, u dołu: Rethy Istvan. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut. i data.
Keywords: Ekslibris belgijski