Thorwagen-Scene in Danzig - Porsch, Hermann; Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : Julius Gottheil, 1855)
Przedstawia postój dorożek na Targu Siennym przy Bramie Wyżynnej w Gdańsku i scenę rodzajową poszukiwania klienta.
Pod kompozycją: "Thorwagen-Scene in Danzig".
Nie sygnowany. Miejsce wyd., aut., wyd. i data wg cytowanej bibliogr.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki; Gdańsk (Polska) -- w sztuce