Język w metaforze : wielo- i różnojęzyczność jako teatr / Hanna Komorowska. - Komorowska, Hanna (1946- ).
Zakres i treść: dramatis personae - pojęcia, zjawiska, terminy, producenci a powodzenie sztuki teatralnej (kariera zjawiska wielo- i różnojęzyczności), gra w światłach rampy - aktorzy w strojach własnych (główne cele promowania wielo- im różnojęzyczności), gra z boku sceny (cele ważne, ale nie w pełni realizowane), gra za kulisami (o czym nie mówimy, mówiąc o wielo- i różnojęzyczności), recenzja teatralna (podsumowanie i wnioski).