Danzig. Krantor (Langebrücke) - Charles Lehmann Kunst-Anstalt (Berlin). (Berlin : Charles Lehmann, Kunstanstalt, 1905)
Przedstawia Żuraw w Gdańsku, widok od strony Motławy, ok. 1910 r.
Data wg budowy karty poczt. i stempla pocztowego na awersie: 14.4.13.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Żuraw Wielki (Gdańsk, Polska ; brama) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe