Stara Wisła - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1958)
Przedstawia widok na Martwą Wisłę w Gdańsku, po prawej łodzie, w oddali słupy elektryczne i zabudowania pobrzeża.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., sygn. i data: Stara Wisła I. Kuran-Bogucka 1958. Miejsce wyd. wg działalności aut.