Nobiliss: Excell: Dn: Martinus Opitius, Regiae Maiestatis Poloniae. ([Niemcy], 1630)
Przedstawia portret w popiersiu Martin Opitz (1597-1639).
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce i czas powstania według języka, tematu i techniki.
W polu kompozycji, wokół portretu, w otoku tytuł: Nobiliss: Excell: Dn: Martinus Opitius, Regiae Maiestatis Poloniae A Consiliis Et Secretis, Omnium Europae Poetarum Facile Princeps.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 17 w; Grafika portretowa -- 17 w